2008

 
 
Start  | Nyheter  | Hundar  | Kullar  | Valpar  |  Om oss  | Länkar  | Gästbok
 
 
 
Tillbakablick på 2008
 
Nu sitter man här framför datorn och undrar vad man ska skriva eller var man ska börja....
2008 var ett bra år för oss på många vis, men även en del tråkigheter. Att hälsan är det viktigaste har vi verkligen lärt oss och att ta vara på livet, det går som sagt inte i repris.

Så, vad vad har vi haft för oss under det gångna året..

 
Januari bjöd som vanligt på kyla och snö. Men månaden efter tinade vi upp igen och begav oss till Fauske i Norge på utställning, där Nils Molin dömde vår ras.
Manjo gjorde fin debut i Ökl och slutade som 2 Bästa hane. Alta som var liten junior ville inte vara sämre än brorsan så hon brakade till med att bli BIM och hennes första CERT var i hamn!
 
 
Våren kom, likaså solen! Skotrarna kördes fram och många motionsturer för hundarna blev det.
 
 
I slutet av maj åkte vi ner till Östersund för att testa lyckan igen.
Alta gjorde debut i unghundsklass som slutade med klassvinst och CK. Grabbarna avslutade årets precis påbörjade showsäsong med en 4 resp 5 plats i sina klasser.
 
 
I mitten av juni, när snön behagat lämna oss, var det dax för årets första viltspårsprov.
Manjo, vår egen spår-klippa, var självklart anmäld. "En oslipad diamant" löd kritiken! Matte fick lite skäll för handlingen av spårlinan ;-) men en röd rosett fick vi med oss hem!
I början av månaden var vi även på jaktinternat i Kalix. Superbra instruktörer, trevliga människor, mycket lärorikt - en kanon helg!
 
 
Midsommarafton började vi med  INT utställning i Gällivare, resultatet blev klassvinst med CK och 4 BT.
Aftonen fortsatte sedan hemma hos oss i goda vänners lag, vi hade även fått storfrämmande från Umeå och Piteå. Så det blev en jätterolig helg med sena nätter, lite jaktträning och massor av prat!
Några dagar efter var det dax för Viltspårsprov igen, nu stod det ett championat på spel! Manjo gjorde sitt bästa spårarbete någonsin och titeln var ett faktum. SVCH - Manjo
 

Juli kom och WDS började närma sig..

Först tog vi ett stopp på vår favoritcamping/Lyxresort i Buddbyn. Vädret var på topp, god mat & dryck, massa prat, träning i myggparadiset och det bästa tänkbara sällskapet! - Tack familjen Engström! :-)

Nu var vi laddade för en vecka i storstaden som bjöd på riktig sommarhetta!

 
 

Alta håller ställningarna på Campingen i Sthlm. Damen var i höglöp så en del kavaljerer fick hon minsann ;-)

 

I stekande hetta sprang vår sessan hem första platsen i en stooor unghundsklass på Club Show!

 

Augusti, en månad vi sent kommer att glömma... Vi började månaden med att ta en liten tripp ner till vackra Lofoten tillsammans med våra vänner och deras hundar. Mini-semester och dubbel utställning.

 
 

Hem åkte vi med nästan full pott;-) 2 x CERT och 2 st BIM! Resan hem gick flygandets lätt kan jag säga! Men pirr i magen för den kommande helgen...

...då det bar av till Piteå för att starta på jaktprov. Wimse visade att han klarar av ett prov utan matte men på hans paradgren -söket - fick den självständiga gossen helt plötsligt för sig att det inte fanns mer än 4 st vilt ute... Men en gul rosett blev det, eller en av guld om man frågar Wimse.
Nu var jag lugn, trots att lillstumpans tur väntade. Vi hade bestämt oss för att se det som träning, se vart vi står. Tog av henne kopplet och provet startade, efter att vi bara gått några meter hade jag en härlig magkänsla av att det här kommer gå bra! Och visst hade magen rätt! Den muntliga kritiken efter avklarat prov var bara positiv med avslutande mening "Ung tik med fina retrieveregenskaper". Sen stod vi där på prisutdelningen med ett 1a pris i handen, då var inte tårarna långt borta...

 
 

Augusti var inte slut ännu för vår del. Semestern började och vi styrde bilen mot Harstad/Norge och deras Blodspår, nu var det Manjo som skulle använda nosen igen!

 
NVCH SVCH Manjo

1:a pris blev det! Enda ettan på hela provet, ProvBäst och en ny titel hem i bagaget.
Matte och Alta går på jaktkurs för Anita Norrblom - får lära oss massa nyttigt!
Wimse blir "sjukskriven", en skada i handleden. Så där rök årets resterande jaktprov och vila sätts in på hans schema.

 
September - höst och fortsatt semetser!

Utställningsdax igen. Denna gång Narvik och med Bjarne Sörensen som domare. Han tyckte väldigt bra om vår Alta, det blev klassvinst CK och en andra placering i BT.
 

Nu var det cert-jakt igen! Oktober var här och även Tromsö INT

Alta gör repris från förra showen, klassvinst CK och den retliga platsen 2 bästa tik, den gången bakom en champion...som hade många titlar men saknade den norska.
Tur i oturen så var hon INTuch så ett CACIB fick följa med oss hem.

 

I november bar det av till familjen Engström i Boden igen och SSRKs utställning. Klassvinst CK och 4 bt blev resultatet denna gång.

Någon vecka senare åkte vi ner till Östersund, gå på stan, bo på hotell och utställning.

Wången blev årets sista tävling och den avslutades med en klassvinst CK och 2a bästa tik! retligt nära igen...

 

December blev en lugn och skön månad! En mysig jul och nyår.

 

Nu laddar vi för ett nytt och spännande 2009!, som kommer bli ett speciellt år för oss, då vi bla planerar att dom första Altaflats'en ska göra entré i världen.

Vill avsluta denna resumé med att skicka ett STORT TACK till Lena, Annica och Lotta för all hjälp, support och för att ni alltid finns där. Och 1000 Tack till våra vänner, nära och kära för ett härligt 2008.

Vi önskar alla GOTT NYTT friskt & framgångsrikt ÅR!

/Madde & Peter

 
 
© Madeleine & Peter Asp Mikko, Hultvägen 5, 981 43 Kiruna, +46703201941